bester - רק הטובים ביותר

אתרי התמיכה המובילים בישראל באוכלוסיה הרגישה לגלוטן וחולי צליאק.

The Israeli leading support sites for the gluten sensitive population and celiac patients.

 |  17/3/2013 מספר 1000407 דרגו:

עם התפתחות המודעות למחלת הצליאק בישראל יחד עם היתרון שבדיאטה ללא גלוטן אשר אנשים רבים החלו לאמץ בשנים האחרונות,  בסטר בחרה בארבעת האתרים המובילים בישראל שהם חובה עבור כל אדם אשר מעוניין בהמנעות מגלוטן.

גלוטן פרי ועמותת הצליאק בישראל (Gluten Free Guide and the Israeli Celiac Association)

עמותת צליאק בישראל הינה גוף ציבורי ללא כוונת רווח אשר נוסד בשנת 1998 למען חולי הצליאק ומשפחותיהם. העמותה קיבלה על עצמה לספק מידע עדכני בכל נושא הקשור בצליאק, באבחונו, בטיפול בו ובשמירה על דיאטה נטולת גלוטן. העמותה מפעילה קו פתוח לפניות הציבור המספק מענה טלפוני יומיומי.

לצד האתר המרכזי של העמותה פועלים עוד שני אתרי משנה:
 

1.  www.gfguide.info - משמש כמדריך מקוון עבור חברי העמותה ומכיל רשימה אודות נוכחות גלוטן באלפי פריטי מזון אשר קיימים בשוק הישראלי.

2. 
gf-travelguide.org.il - אתר "נופשים ללא גלוטן" - אתר קהילתי לחברי העמותה אשר מכיל רשימה של מסעדות בארץ ובחו"ל שבהם קיימים מנות ללא גלוטן.


הצג טלפון   אתר    דוא"ל 

קהילה ללא גלוטן

אתר "קהילה ללא גלוטן" מכיל בלוגים, מתכונים, מסעדות, חנויות וכן פורומים, כולם עוסקים בנושא "גלוטן".  האתר מכיל מידע מאוד עשיר בכל אחד מהקטגוריות הנ"ל.


פורום YNET

פורום YNET בנושא "צליאק" מרכז שאלות ותשובות של הורים לילדים, כמו גם בוגרים אשר נמנעים מאכילת גלוטן.  הפורום פתוח לכלל הציבור וניתן למצוא בו תשובות ופתרונות להרבה התלבטויות בתחום.


בדיקה לליד מהיר

אחת שתיים שלוש


פורום תפוז

פורום תפוז בנושא "צליאק" מרכז שאלות ותשובות של הורים לילדים, כמו גם בוגרים אשר נמנעים מאכילת גלוטן.  הפורום פתוח לכלל הציבור וניתן למצוא בו תשובות ופתרונות להרבה התלבטויות בתחום.


המחקר

מחלת הצליאק (כרסת), הינה מחלה אוטואימונית של המעי הדק, הנגרמת לאור רגישות לגלוטן המצוי בחיטה, בשעורה ובשיפון.
אכילת מזונות המכילים גלוטן, מעוררת בקרב אנשים הסובלים מהמחלה תהליך דלקתי הגורם לפגיעה ברירית המעי.
התוצאה של הפגיעה במעי, מובילה לאי ספיגה של מרכיבים חיוניים המצויים במזון כמו חלבונים, מינרלים ושומנים.

שכיחות מחלת צליאק בישראל נעה סביב 0.6% באוכלוסיה הכללית, והשכיחות עולה אצל בני משפחה מדרגה ראשונה של חולי צליאק, עד ל 10%. יחס הלא מאובחנים באוכלוסיה עומד על 1:9.

בשנים האחרונות ישנה עלייה משמעותית במודעות למחלת הצליאק כמו גם ביתרונות שבדיאטה ללא גלוטן.  סקירה זו של בסטר נועדה לתת לכם כיוון ראשוני באשר למידע הקיים כמו גם נכונותו.

ראוי לציין כי בכל הקשור לנוכחות של גלוטן במזון המשווק בישראל ניתן למצוא על ההתוויות אישור על נוכחות של גלוטן במוצר ספציפי, אולם קשה יותר למצוא נכונות של יצרן לרשום בריש גלי "ללא גלוטן" על מוצרים, אפילו שאינם מכילים גלוטן, ולו מחשש לתביעות עתידיות.

בהיבט הזה, ראוי לציין את עמותת צליאק בישראל אשר למעשה מקדישה חלק בלתי מבוטל מזמנה למעקב שוטף אחרי אלפי מוצרים ללא התוויה צפציפית בנושא גלוטן ובכך "פותחת" לחולי הצליאק ולנמנעים מגלוטן את היכולת להנות ממגוון הרבה יותר גדול של מוצרים.  


הסתייגות כללית

לחץ לקבלת מידע נוסף

כתוב לנו

מחק טופס